NetApp NCDA Certification NS0-158 Free Dumps(Q1-Q30)

[ 2018-05-02 05:00:30 | Author: Admin ]
Font Size: Large | Medium | Small
NetApp NCDA Certification NS0-158 Free Dumps:

NS0-158 NetApp Certified Data Administrator, ONTAP

1.Which command would you use to disable an account in clustered Data ONTAP?
A. security login lock
B. security login policy
C. security login domain-tunnel
D. security login modify
Answer: A

2.A customer has configured SnapDrive for Windows to assist in creating Snapshot copies of a LUN. In SnapDrive, the transport protocol configuration uses the vsadminuser account for authentication. SnapDrive fails to connect to the SVM.
Why did this failure occur?
A. Transport protocol requires a domain Windows account.
B. The vsadmin account is locked or does not have a password.
C. SnapDrive requires a cluster-wide privileged account.
D. Transport protocol requires a local Windows account.
Answer: B

3.What is the maximum size of a compression group?
A. 8 KB
B. 4 KB
C. 32 KB
D. 64 KB
Answer: C

4.You have multiple volumes that are exported to a group of hosts within your environment. A new host needs access to the volumes.
Which two actions accomplish this task? (Choose two.)
A. Mount the new exports from the host.
B. Create a new SVM.
C. Create a rule in the export policy on the SVM.
D. Create a new data LIF on the SVM.
Answer: A,C

5.What are the two valid settings for fractional reserve? (Choose two.)
A. 100%
B. 20%
C. 0%
D. 50%
Answer: A,C

6.Which data protocol is available to use on an SVM?
A. FTP
B. CIFS
C. HTTP
D. TFTP
Answer: B

7.What are two FPolicy methods for applications? (Choose two.)
A. asynchronous
B. semi-synchronous
C. direct
D. synchronous
Answer: A,D

8.Which statement is true about establishing a SnapMirror relationship in clustered data ONTAP?
A. It sets up the relationship, but does not start the initial transfer
B. It sets up the relationship on the source node only
C. It sets up the relationship and starts the initial data transfer
D. It sets up the relationship and creates the destination volume
Answer: A

9.You create a 150 GB thick-provisioned volume. In that volume, you create a 50 GB LUN with space-reserve enabled. You create another 50 GB LUN with space-reserve disabled.
Before any data is written to either LUN or a Snapshot is taken, how much space will be available in the volume for additional LUNs?
A. 150 GB
B. 100 GB
C. 75 GB
D. 50 GB
Answer: B

10.Which type of connectivity is supported when connecting third-party arrays through FlexArray Virtualization for back-end storage to a NetApp cluster?
A. iSCSI
B. SAS
C. FC
D. Infiniband
Answer: C

11.What is true about a node root volume?
A. There is a root volume on every node in a cluster.
B. It is the root of a data SVM’s namespace.
C. You can use vol move to move it to an aggregate on a different node.
D. It is the most secure place to store critical user data.
Answer: B

12.A customer created a volume with the wrong language code.
What should a customer do to correct this problem?
A. Delete the volume and create a volume with the correct language code.
B. Take the volume offline and change the language code.
C. Change the language code on the volume.
D. Change the language code on the parent storage virtual machine.
Answer: A

13.You create a 1000 GB volume with space-guarantee set to none and fractional-reserve set to 0. In that volume you create a 400 GB LUN with space-reserve enabled.
How much space is available in the volume before data is written to the LUN?
A. 400 GB
B. 0 GB
C. 600 GB
D. 1000 GB
Answer: C

14.Which two methods would be used to change root-data partitioning on an FAS2500? (Choose two.)
A. OnCommand System Manager
B. command line interface
C. System Setup
D. OnCommand Unified Manager
Answer: B,C

15.When creating a data aggregate, what is the default minimum number of disks for RAID4 and RAID-DP?
A. 5 for RAID4 and 9 for RAID-DP
B. 4 for RAID4 and 7 for RAID-DP
C. 3 for RAID4 and 5 for RAID-DP
D. 2 for RAID4 and 3 for RAID-DP
Answer: C

16.An administrator is working with an application group to resolve a performance problem within the environment. They are experiencing slow read speeds and are trying to determine what could be done to improve performance.
What would you add to the system to improve performance?
A. NVRAM
B. FlashCache
C. RAM
D. processors
Answer: B

17.A customer wants to use FlashCache but does not want to lose the information stored in the FlashCache card when a takeover occurs in a high-availability solution.
What should the customer do to make sure this feature is enabled?
A. Confirm that the aggregates using the FlashCache card are configured appropriately.
B. Set the option to rewarm the FlashCache in both nodes of the HA pair.
C. Verify that the FlashCache card is located in the appropriate slot in the NetApp controller.
D. Verify that the FlashCache card has been configured only on the node where the feature is required.
Answer: B

18.What is the minimum version of clustered Data ONTAP that supports shelf hot-remove?
A. 8.2.1
B. 7.3.3
C. 8.0.1
D. 8.3
Answer: A

19.You change the volume junction-path of vol1 from /vol/vol1 to /vol1. NFS clients are unable to connect to the new path/vol1.
Which mirrors need to be updated to solve this problem?
A. TDP mirrors of the SVM root volume.
B. XDP mirrors of the SVM root volume
C. DP mirrors of the SVM root volume
D. LS mirrors of the SVM root volume
Answer: D

20.Which statement describes a MetroCluster environment in clustered Data ONTAP?
A. A single cluster at each site interconnected using FC switches and Ethernet switches.
B. A single cluster at each site interconnected using FC switches only.
C. A single HA pair cabled across sites using FC switches.
D. A single HA pair stretched across sites using extended cables.
Answer: B

21.What is a NetApp storage system Ethernet port name?
A. e0/1
B. g0/1
C. e0a
D. eth0
Answer: C

22.When you use the volume snapshot autodelete command, what are three values for the commitment parameter? (Choose three.)
A. disrupt
B. volume
C. snap-reserve
D. try
E. destroy
Answer: A,D,E

23.A customer wants to use jumbo frames on an interface group called a0a. Interface group a0a contains ports e0c and e0d. Additionally, the customer is using VLAN tagging for VLANs 510 and 520. VLAN 510 will use jumbo frames but VLAN 520 will not. When the customer tries to enable jumbo frames on a0a-510 the command fails.
What caused the failure?
A. The MTU size must be set on the broadcast domain to which the ports belong.
B. The LIF corresponding with VLAN 510 is not configured for jumbo frames.
C. Ports e0c and e0d have conflicting MTU sizes configured.
D. Jumbo frames must be enabled from the advanced privilege set.
Answer: A

24.You must monitor user login messages on your clustered Data ONTAP storage.
Which tool provides a graphical user interface to view “unsuccessful login attempt” messages?
A. OnCommand System Manager
B. OnCommand Insight
C. OnCommand Workflow Automation
D. OnCommand log Manager
Answer: A

25.What is the speed of the cluster interconnect ports on a FAS2552?
A. 10 Gb
B. 1 Gb
C. 8 Gb
D. 16 Gb
Answer: A

26.Your company just purchased four additional FAS8060 nodes to add to an existing 12-node NAS cluster made up of FAS6290s.
After joining the four new nodes, how many more nodes are allowed before you reach the maximum supported configuration for a mixed FAS6290/8060 cluster?
A. 8
B. 2
C. 4
D. 16
Answer: A

27.A NetApp cluster is connected to two network switches for resiliency. One of the network switches loses power. Most LIFs on the cluster automatically recover from the switch failure to and are reachable through the network. One LIF used for CIFS access is not reachable through the network until power is restored to the failed switch.
Which two areas should be investigated to determine the problem? (Choose two.)
A. The protocols allowed on the LIFs.
B. The LIFs failover-group configuration.
C. The LIFs home port.
D. The broadcast domain’s member ports.
Answer: B,D

28.A customer wants to use a UTA2 PCIe card in a new FAS8000 system.
Which three steps must be completed before the customer is able to use the ports for Fc access to an FCP switch? (Choose three.)
A. Use the system hardware unified-connect modify command to change the personality from initiator to target.
B. Verify the WWPN of the UTA2 so that these can be used in the igroup to map the LUNs for host access.
C. Verify that the correct SFP+ is installed for FC.
D. Verify the card’s hardware configuration by running the system hardware unified-connect show command.
E. Verify that Data ONTAP iSCSI, GIFS, and NFS are licensed on the system.
Answer: A,C,D

29.You notice your indirect I/O performance between nodes in your 4-node cluster is slowing down from prior week. Each node has two 10 GB connections to the cluster interconnect, one to each switch. You are using four out of 12 available ports on each cluster interconnect switch. Your cluster network utilization is over 80%.
What should you do to increase cluster interconnect performance?
A. Change the SFP+ from 10 Gb to 16 Gb on each node and switch.
B. Add two more cluster interconnect connections per node.
C. Add additional ISLs between the two cluster interconnect switches.
D. Change the cable from TwinAx to optical with SFP+ for better throughput.
Answer: B

30.Which two default SVM roles are available when an SVM is created? (Choose two.)
A. vsadmin-readonly
B. root
C. vsadmin
D. admin
Answer: A,C

NS0-158 Free Dumps(Q61-Q90): http://www.ns0-501.com/2018/05/02/netapp-ncda-certification-ns0-158-free-dumpsq61-q90/
[Last Modified By Admin, at 2018-05-02 05:11:40]
Comments Feed Comments Feed: http://www.ns0-101.com/feed.asp?q=comment&id=3163
UTF-8 Encoding Trackback URL: http://www.ns0-101.com/trackback.asp?id=3163

There is no comment on this article.

Post Comment
Smilies
[smile] [confused] [cool] [cry]
[eek] [angry] [wink] [sweat]
[lol] [stun] [razz] [redface]
[rolleyes] [sad] [yes] [no]
[heart] [star] [music] [idea]
Enable UBB Codes
Auto Convert URL
Show Smilies
Hidden Comment
Username:   Password:   Register Now?
Security Code * Please Enter the Security Code